Κεντρικός Ιστότοπος (www.teiath.gr)

Τα αρχικά WWW είναι συντομογραφία της γνωστότερης υπηρεσίας του Internet, του World Wide Web (Παγκόσμιος Ιστός) ή απλά Web.

Το WWW γεννήθηκε στο εργαστήριο CERN της Ελβετίας το 1993 και αποτελεί ένα ισχυρό και εύχρηστο μέσο για την προσπέλαση, αναζήτηση και ανεύρεση πληροφοριών στο Internet. Σήμερα λέγοντας Internet, πολλοί εννοούν το WWW, μιας και το WWW είναι πλέον το επικρατέστερο μέσο για την πλοήγηση στον ωκεανό πληροφορίας του Internet. Το WWW διασυνδέει πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε χιλιάδες υπολογιστές του Internet, διάσπαρτους σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ουσιαστικα σαν μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Οι τοποθεσίες web είναι σαν βιβλία, και οι “σελίδες” web είναι σαν μεμονωμένες σελίδες στα βιβλία. Aυτές οι σελίδες μπορεί να περιέχουν εικόνες, ταινίες, ήχους, τρισδιάστατους κόσμους, σχεδόν τα πάντα.

Οι σελίδες WEB είναι αποθηκευμένες σε υπολογιστές (web servers) που τρέχουν ειδικό λογισμικό για το σκοπό αυτό και συνήθως έχουν μεγάλη υπολογιστική ισχύ και μόνιμη σύνδεση με το Internet, ώστε οι ιστοσελίδες να είναι συνεχώς διαθέσιμες στους χρήστες.

Ο χρήστης, από τη μεριά του, αρκεί να διαθέτει ένα πρόγραμμα που να μεταφέρει τις ιστοσελίδες από τον web server στον τοπικό υπολογιστή. Τα προγράμματα αυτά ονομάζονται web browsers (φυλλομετρητές ιστού) και οι πιο διαδεδομένοι browsers σήμερα είναι ο Internet Explorer της Microsoft και o Mozilla Firefox.

Από το 1998 λοιπον, το ΤΕΙ Αθήνας ξεκίνησε τον δίκό του ιστότοπο (http://www.teiath.gr), προσθέτοντας έτσι και εκείνο ενα μικρό λιθαράκι τεχνογνωσίας, στον ωκεανό πληροφοριών του Internet. Mέσα απο τον ιστότοπο αυτό, προσφέρονται πλήθος πληροφορίες για το ίδρυμα και τις σχολές του, αποτελώντας ένα σημαντικό οδηγό, τόσο για το νέο σπουδαστή αλλα και για οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται να ενημερωθεί.

Η ανάπτυξη και συντήρηση του www.teiath.gr αποτελεί ενα σημαντικό κομμάτι εργασιών για το ιδρύμα, και η ευθύνη του έχει ανατεθεί στο Κ.Δ.Δ του ΤΕΙ Αθήνας.