Εχω σύνδεση ADSL στο σπίτι και προσπαθώ να στείλω mail χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό μου(στο ΤΕΙ) μέσω του Outlook Express, αλλά μου βγάζει σφάλμα στην αποστολή. Τι να κάνω;

Εφόσον η σύνδεση σας στο Internet ΔΕΝ είναι μέσα απο το ίδρυμα ή μεσω της Dialup σύνδεσης που παρέχεται δεν επιτρέπεται η αποστολή μηνυμάτων χρησιμοποιώντας τον SMTP server του ΤΕΙΑ (mail.teiath.gr).

Συνεπώς για να στείλετε mail οι επιλογές που έχετε είναι οι εξής:

1. Να χρησιμοποιήσετε τον SMTP server του Παροχέα Internet* που έχετε(πχ για την Tellas είναι ο smtp.tellas.gr). Την διεύθυνση αυτή μπορείτε να την μάθετε μέσω του Helpdesk του Παροχέα σας Internet.

2. Να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό SMTP server μας mobmail.teiath.gr ο οποιος υποστηρίζει smtp authentication. Λεπτομέρειες για το ρυθμίζετε τον SMTP mobmail.teiath.gr θα βρείτε στην σελίδα μας με τα εγχειρίδια.

3. Nα χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία VPN του ΤΕΙΑ. Ετσι όταν προσπαθείτε να στείλετε mail μέσω του Outlook Express(ή αντίστοιχου προγράμματος) θα φαίνεται οτι προέρχεστε απο διεύθυνση εντός του ιδρύματος. Λεπτομέρειες για την υπηρεσία θα βρείτε πατώντας εδώ.

4. Να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Webmail (http://webmail.teiath.gr)

*Στην περίπτωση που έχετε προμηθευτεί σύνδεση μέσω του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ, δεν είναι εφικτή η χρήση του SMTP server του Παροχέα Internet. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσετε μια απο τις υπόλοιπες  επιλογές.

Comments are closed.